Lempeää laulunopetusta

Emme tunne käsitettä ”laulutaidoton”, vaan haluamme rohkaista jokaista kokeilemaan, oppimaan ja pitämään hauskaa laulaen kanssamme juuri omalla äänellään ja omilla taidoillaan. Tulet huomaamaan, että kehityt!

Miten voi aloittaa laulutunnit Ääniräätälissä?

Yksityisopetus on aina oppilaan tason huomioivaa, pääsyvaatimuksia ei tunneillemme ole. Useimmille sopii aloitus yksityisopetuksessa esim. Laulustartti-paketilla, jossa pääset nopeasti ja tehokkaasti kiinni laulunharjoitteluun ja omiin kehityksen askeliin. Laulustartti sopii myös, jos olet palautumassa äänihäiriöstä ja äänesi ei vielä kestä pidempää harjoittelua. Jos haluat vain kokeilla laulutunteja sitoutumatta pidempään, suosittelemme Laulun ABC -pakettia.

Mihin olemme erikoistuneet?

Ääniräätälin laulustudio on erikoistunut opettamaan aloittelijoita, sekä henkilöitä, joilla on haasteita laulutekniikassa. Autamme mielellämme myös laulajia, joilla on äänihäiriön tai muiden ääniongelmien takia mennyt laulutekniikka uusiksi tai laulamisessa on syystä tai toisesta tullut pitkä tauko. Laulupedagogi ja äänivalmentajmme Minna Laukkanen on kokenut kouluttaja sekä puhe- että laulunopetuksessa, joten voit turvallisin mielin tulla treenaamaan! Minnalla on myös paljon kokemusta äänihäiriöistä, mutta varsinaisen kuntoutuksen tekee aina kuitenkin puheterapeutti ja foniatri. Sitten kun lääkärisi tai puheterapeuttisi on sitä mieltä, että voit tulla turvallisesti laulutunneille, toivotamme sinut tervetulleeksi! 

Ääniräätälin opettajat (Kati ja Sanna mukana 17.2.2022 asti)

Minna Laukkanen

Lue lisää: Äänikuningatar Minna Laukkanen

Minna Laukkanen on koulutukseltaan laulupedagogi ja musiikkiteatteri-ilmaisunohjaaja. Hänellä on myös filosofian maisterin tutkinto taiteentutkimuksen oppiaineista sekä opettajan pedagoginen pätevyys. Lisäksi Minna on erikoistunut barokkilauluun. Minna on osallistunut Anne-Marie Speedin Estill Voice Training level 1&2 -kurssille kesällä 2015 ja Estill -harjoitusryhmään 2015-2016 Ian Nicholasin johdolla Helsingin kaupunginteatterilla.

Minnalla on 25 vuoden kokemus laulun- ja äänenkäytön opetuksesta, aikaisemmin hän opetti laulua ja puheäänenkäyttöä Turun taiteen- ja viestinnän oppilaitoksessa ja Turun ammattikorkeakoulussa.

Perustettuaan Ääniräätälin vuonna 2004 Minna laajensi koulutustarjontaansa myös puheäänenkäyttökoulutuksiin ja on vetänyt lukemattomia tehokkaita valmennuksia eri alojen yrityksissä, oppilaitoksissa ja kuoroissa yksityislaulunopetuksen lisäksi.

Minna on keskittynyt tällä hetkellä puheäänenkäyttökoulutuksiin sekä laulunopetukseen eri tasoisille laulajille. Lisäksi Minna valmentaa puheasiakkaita yksityisopetuksena sekä konsultoi äänenkäytön ongelmissa.

Minna on Ääniräätäli Oy:n omistajayrittäjä ja toimitusjohtaja vastaten hallintoon ja toiminnan organisoimiseen liittyvistä asioista. Minna hoitaa myös Ääniräätälin laskutusasiat.

Ajanvaraukset:

Huom! Minna ei opeta lapsioppilaita!

Minna is teaching mostly speaking voice, specialised in voice and breathing problems.

Teaching languages: Finnish, English.

Kati Hatakka

Kati Hatakka on valmistunut musiikkitieteen kandidaatiksi Turun Yliopistosta, ja hänen opintoihinsa on kuulunut myös musiikkikasvatusta ja fonetiikkaa. Aiemmin musiikkiteknologin ammattitutkinnon suorittanut Kati on opiskellut laulua mm. Katri Liiran sekä Ira Kaspin johdolla. Vuodesta 2018 lähtien Kati on opiskellut Estill Voice Training -mallia. Hän pyrkiikin ymmärtämään erilaisten ääniongelmien lähteitä sekä ihmisäänen uskomatonta potentiaalia mahdollisimman syväluotaavasti.

Tärkeintä Katille on kuitenkin ilmaista musiikin avulla kaikenlaisia tunteita, ja hän haluaa auttaa oppilaitaan löytämään ilmaisuunsa uusia sävyjä. Opettajana Kati on kannustava ja oppilaslähtöinen. Hänelle on ensisijaisen tärkeää, että oppilas löytää itsevarmuutensa ja kykenee seisomaan laulamansa ohjelmiston takana. Kati opettaa Ääniräätälissä 18.2.2022 saakka.

Varaa aika Katille!

Kati is specialized in pop/rock/jazz-singing. Teaching languages: Finnish and English.

Sanna Kola

Sanna Kola valmistui musiikkipedagogiksi Turun ammattikorkeakoulusta keväällä 2011. Hän on työskennellyt valmistumisensa jälkeen mm. Saarijärven kansalaisopistossa. Hänellä on runsaasti kuoro- ja lauluyhtyekokemusta niin johtajana kuin laulajanakin. Turussa hän on mm. johtanut Sångens Vänner -sekakuoroa ja viihdekuoro Kapiset:ia ja Auroraköreniä, ja tällä hetkellä hän on kamarikuoro Meloksen kuoronjohtaja. Sanna on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa kuutena kesänä.
Vanha musiikki on Sannan intohimo ja erityisosaamisalue, johon hän on kouluttautunut sekä laulussa että cembalonsoitossa.

Ääniräätälissä Sanna opettaa mielellään sekä vasta-alkajia, että pidemmälle ehtineitä laulajia yksityistunneilla. Sanna opettaa Ääniräätälissä 18.2.2022 saakka.

Varaa aika Sannalle!

Sanna is specialised in classical singing. Teaching languages: Finnish, English and Swedish.

Kuva on 2018 joulukonsertistamme Taidekappelista, kuvaaja Sofia Autio.

Kiitos ihanista vuosista!

Ääniräätälin Laulustudion toiminta muuttaa helmikuussa 2022 hieman muotoaan. Pääpaino on jatkossa puheäänivalmennuksessa ja äänenkäytön koulutuksessa. Laulutunteja on toki tarjolla niitäkin, mutta vähemmän. Kaikesta opetuksesta vastaa jatkossa se alkuperäinen Ääniräätäli eli yrityksen perustaja Minna Laukkanen. Minnan opetuksessa on pieni paussi joulukuusta helmikuuhun olkapääoperaation takia, mutta Kati Hatakka ja Sanna Kola jatkavat vielä helmikuun puoleen väliin saakka. Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme vuosien varrelta sekä tietysti kaikille upeille opettajillemme! Näitä hetkiä emme koskaan unohda! Kuullaan ja nähdään! t. Minna Laukkanen

Meistä kerrottua:

Oletko haaveillut laulamisesta?

Mitäpä, jos sinäkin voisit oppia ja kehittää lauluääntäsi? Tule kokeilemaan!

Minulle voit soittaa tai laittaa sähköpostia, tai WhatsApp -viestiä. Voit varata myös ajan ilmaiseen konsultaatioon, jos jokin laulutunteihin liittyvä askarruttaa mieltäsi!

Äänivalmentaja, Laulupedagogi, Yrittäjä

Puheammattilaisen äänivalmennusta antaa Minna Laukkanen